Grad Ilok, Iločki podrumi i
Ladanjsko imanje Principovac, od 14. do 16.11.2017. domaćini su prvog Foruma
enofilskog i gastronomskog turizma.
Forum je organiziran pod
pokroviteljstvima Ministarstva turizma i Hrvatske gospodarske komore, u
partnerstvu s Udrugom poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, Bratovštinom
hrvatskih vinskih vitezova i dr., u svrhu unaprjeđenja turističke ponude i
promocije turističke usluge Hrvatske putem niza edukacija.
Za potrebe formiranja tema
programa odrađena su interna istraživanja u HoReCa sektoru Hrvatske, stoga je
Forum namijenjen chefovima kuhinja, kuharima, direktorima HoReCa sektora, svima
željnih kompleksnijih znanja o kulturi vina i gastronomiji, novih turističkih
doživljaja.
Edukacijama 1. Foruma
obuhvaćen je enofilski i gastronomski turizam na temu Slavonije, Baranje i
Srijema. Sudionici se podučavaju sljubljivanju vina uz jela Istre, Kvarnera i
Dalmacije s otocima. Istovremeno će upoznati gastronomiju i kulinarsku baštinu,
pružit će im se mogućnost kušanja i nabave zdravih prehrambenih proizvoda
direktno od proizvođača.
Blok edukativnih predavanja o
vinima u Iloku, započinje Ivo Delonga, Predsjednik Bratovštine hrvatskih
vinskih vitezova (Bratovština broji 200 uglednih članova u HR).
Ključni predavači su Franjo
Francem, dopredsjednik Hrvatskog sommelierskog saveza i Denis Galić, mag.
gastronomije, renomirani poslovni savjetnik za hotelijerstvo i gastronomiju, ravnatelj
programa Foruma.
Edukacija sudionika odvijat će
se putem vinskih priča o povijesti, tradiciji vinarstva i kuhinje Slavonije,
Baranje i Srijema. Istovremeno sudionici se podučavaju pripremi izvornih
specijaliteta kako bi svojim gostima u budućnosti pripremili vrhunski enofilsko
– gastronomski doživljaj i animirali ih da posjete kontinentalnu Hrvatsku.
Drugi blok edukativnih
predavanja posvećen je optimizaciji poslovanja sektora hrane i pića kroz
ekonomiku kuhinje hotela i restorana, tj. sudionici će naučiti pripremu jela
Slavonije, Baranje i Srijema na optimalan način, kako bi kuhinjama hotela i
restorana u kojima su zaposleni ostvarili pozitivan prihod.
Naučit će (upselling) sve o
sugestivnoj prodaji, komunikacijskim vještinama, upoznati ponudu jela
Slavonije, Baranje i Srijema i menu inženjering, za LUX promociju izjavila je
organizator, autor i nositelj projekta, Sunčana Matić.
Sudionici će nazočiti i
izložbi OPG-ova, B2B sastancima prilikom kojih će se predstaviti lokalni
proizvođači zdrave hrane potrebne za pripremu predstavljenih jela na Forumu.
Ulaz na OPG izložbu i B2B sastanke je slobodan za širu javnost, s ciljem rasta
i razvoja gospodarstva lokalne zajednice.
Sve iznad opisano gradi
vrhunski turistički proizvod, educiranog kuhara koji će svojim znanjem i
kuharskim vještinama unaprijediti turističku ponudu tj. služiti kao poligon
HoReCa sektoru za kvalitetniju promociju hotela i restorana, kao i cijele
Hrvatske.
Pozvani su svi zainteresirani
da se pridruže Forumu, pozicioniraju svoje ime uz renomirane stručnjake, novim
standardima grade sliku enofilskog i gastronomskog turizma Hrvatske u
budućnosti.
PR: Sunčana Matić
Primjedbe
Objavi komentar